szIMG_0025

Dr. Benczik Á. Adrienn

főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász, aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvos
1986-ban szereztem orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Öt évig az ajkai kórház gyermekosztályán dolgoztam és szakvizsgáztam csecsemő - és gyermekgyógyászatból. Ezt követően 10 évig a veszprémi kórház gyermek-intenzív részlegén gyógyítottam a súlyos állapotú gyerekeket, s tettem szakvizsgát aneszteziológiából és intenzív terápiából. 2001 óta Zircen vagyok körzeti gyermekorvos, s emellett a veszprémi kórház felnőtt sürgősségi betegellátó osztályán rendszeresen vállalok műszakvezetést. A betegségek gyógyítása mellett nagyon fontosnak tartom a szülők, és gyerekek megfelelő felvilágosítását, a jó kommunikációt. Hiszem, hogy nem szabad misztifikálni az orvoslást. Tudniuk kell, hogy mi miért és hogyan zajlik egy-egy betegség során, hogy mi az, amiért aggódni kell és mi az, ami természetes. Ezen dolgok érthető elmondásával elérhetjük, hogy a szülő felelősen tudjon dönteni az orvoshoz fordulásról, és tevékenyen vegyen részt gyermeke gyógyításában, és a felnövő nemzedék is megtanulja ezt.
szIMG_9846

Dr. Dancs Viktória

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, klasszikus homeopátiás orvos
2003-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán, majd 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tettem. 2014 óta házi gyermekorvosként dolgozom körzetben. Szakmai gyakorlatom során mindig törekedtem arra, hogy a teljes testi, lelki, mentális egészséget próbáljam megteremteni betegeimnél. Emiatt szakmai érdeklődésemet a holisztikus felfogáshoz tartozó homeopátiás terápia irányába vettem, majd európai diplomát valamint licence vizsgát szereztem klasszikus homeopátiából. A homeopátiát kiválóan lehet alkalmazni gyermekeknél az akadémiai orvoslás kiegészítéseként, mellyel gyorsabb gyógyulást tudunk elérni. Természetesen a homeopátia nem helyettesítheti a jól megválasztott antibiotikum terápiát és a hagyományos medicina által nyújtott terápiás javaslatokat, de megfelelő kiegészítést nyújthat, mellyel a beteg fájdalma csökkenthető, mentális állapota javítható, esetleges mellékhatások csökkenthetők. Krónikus betegségek esetén nyújthat kiegészítő segítséget a klasszikus homeopátia, mely a szervezet önregeneráló képességét erősítve éri el, hogy a beteg fájdalma csökkenthető, vitalitása növelhető, a környezeti ingerekre, stresszre adott válasza és mindezek által mentális állapota az egészségeshez közelít.
szIMG_0323

Dr. Gabrieli Piroska

neonatológus szakorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
2007-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Rezidensi éveimet a Pécsi Gyermekklinikán töltöttem. 2009- óta a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekcentrumában dolgozom. Csecsemő és gyermekgyógyászatból 2012-ben-, neonatológiából 2015-ben tettem szakvizsgát. 2015-óta a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány mentőorvosa vagyok. Klinikai/kórházi éveim alatt párhuzamosan vettem részt háziorvosi ügyeleti ellátásban. Azt gondolom, gyermekeink egészségéért tenni az egyik legszebb hivatás, melyet különlegessé tesz a különböző korú gyermekekkel való párbeszéd, a gyerekek bizalmának elnyerése, a szülők gyógyításba való bevonása. Ezzel a lelkülettel várom a segítségre szoruló családokat.
szIMG_0311

Dr. M. Tóth Melinda

Csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus
Az orvosi diplomámat 2001-ben szereztem meg a Pécsi Orvostudományi Egytemen, majd 2010-ben csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tettem a Semmelweis Egyetemen. Gyermekgasztroenterolóus lettem 2014-ben. 2001 óta dolgozom adjunktusként a Csolnoky Ferenc Kórházban Gyermekgyógyászati Centrumában. Néhány szót a gyermekgasztroenterológiáról: 0-18 éves korú gyermekeknél előforduló nyelőcső-, gyomor-, bélbetegségekkel, felszívódási és táplálkozási zavarokkal foglalkozom elsősorban. De a gyermekkorban ritkább máj- illetve hasnyálmirigy betegségek is ehhez a szakterülethez tartoznak. Milyen panaszokkal érdemes gyermekgasztroenterológust felkeresni? Elhúzódó vagy visszatérő hasfájás, haspuffadás Súlygyarapodási zavar Székleteltérések – szorulás, hasmenés, véres széklet Hányás, hányinger, gyomorégés, refluxos tünetek Nyelészavar Táplálkozással, bizonyos ételekkel összefüggésbe hozható tünetek, panaszok
szIMG_9861

Dr. Magyar Benigna

csecsemő - és gyermekgyógyász szakorvos, diabetológus orvos
1994-ben végeztem a Semmelweiss Egyetem általános orvosi karán, majd 2002-ben csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát tettem. 2011-ben diabetológus orvos minősítést szereztem. Az egyetem elvégzése után a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán dolgoztam kis megszakítással, majd 2012-től jelenleg is Veszprém 7. számú gyermekkörzetét látom el. Alapellátásban dolgozó orvosként újszülött kortól 18 éves korig várom pácienseimet az alábbi területeken:
• általános csecsemő és gyermekgyógyászati szakvizsgálat, ellátás, kontroll
• kivizsgálás tervezése
• gyógyszerek, tápszerek felírása
•oltási naptár átbeszélése
ajánlott oltások beadása
•alapszintű egészségnevelés, egészségügyi tanácsadás
szIMG_0127

Dr. Magyar Katalin

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gyermekpulmonológus főorvos
Pécsen végeztem el az egyetemet, utána két évig maradtam a Gyermekklinikán. 2005-ben jöttem vissza szülővárosomba, azóta a veszprémi kórház Gyermekgyógyászati Centrumában dolgozom. Csecsemő- és gyermekgyógyászati képzésem befejezése után hamarosan a gyermektüdőgyógyász szakvizsgát is letettem, majd a hörgőtükrözést tüdőgyógyintézetekben sajátítottam el. Heti 2-3 alkalommal szakrendelek immár nyolcadik éve, továbbá a gyermekosztályon 2014. óta megbízottként részlegvezetői feladatokat látok el. Magánrendelésem keretein belül döntően alsó és felső légúti tünetekkel szeretnék foglalkozni. A diagnózis felállításához a panaszok részletes kikérdezésén és a fizikális vizsgálaton túl, 6-7 éves kortól a légzésfunkció fújása, valamint allergia gyanúja esetén 3 év felett a bőrpróba nyújt segítséget. A javasolt terápia hatékonysága érdekében a megfelelő kezelési technikák elsajátítására is kellő időt szánok.
szIMG_9960

Dr Mátay Lilla

neonatológus főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
Diplomámat a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem 1987-ben. Munkámat a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán kezdtem. Néhány év gyermeknevelési távollétet leszámítva folyamatosan itt dolgozom. 1994-ben csecsemő és gyermekgyógyászatból, 1997-ben neonatológiából tettem szakvizsgát. A Perinalalis Intenzív Centrumban dolgozom annak létrejötte - 1997 - óta, 2002 óta részlegvezető főorvosként. Kezdetektől vezetem a neonatolgiai szakrendelést, koraszülött-gondozást, 16 éve fejlődésneurológiai szakrendelést is. Alapítása óta részt veszek a Bébi-Koraszülött Mentő Alapítvány munkájában. Kiket várok a rendelésen? Újszülöttek problémái, akár megszületés előtti felkészítés a baba ellátására, szoptatásra. Szűrővizsgálati eltérések esetén szükség szerinti nyomon követesé. Koraszülöttek ellenőrzése, fejlődési felmérése, gondozási tanácsadás. Alacsony súlyú újszülöttek problémái, szükség szerinti fejlesztési tanácsadás. Csecsemőtáplálásban felmerülő akadályok megoldása. Csecsemők, kisdedek teljeskörű fizikális és fejlődési vizsgálata, javaslatok az otthoni fejlesztésre, szükség szerint korai fejlesztési tanácsadás.
szIMG_0140

Dr. Nagy Richárd

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, aneszteziológus szakorvos
Dr. Nagy Richárd vagyok, 37 éves, két gyermekes családapa. A Pécsi Tudományegyetemen 2007-ben végeztem az általános orvostudományi szakon. Két évig az egyetem Gyermekklinikáján dolgoztam. 2009-től a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekgyógyászati Centrumában dolgozom, ez idő alatt csecsemő- és gyermekgyógyászatból ill. anesthesiológia és intenzív therápiából szereztem szakvizsgát. Szakmai fő profilom az általános gyermekgyógyászat mellett a sürgősségi- és kritikus állapotú gyermekek ellátása. Munkám során napi rutin az érzéstelenítésben illetve altatásban végzett beavatkozások felügyelete.
- Általános csecsemő- és gyermekgyógyászati betegségek
- Háziorvosi ügyeleti ellátás
- Sürgősségi ellátás
- Műtét vagy eszközös beavatkozás előtti altathatósági vizsgálat és tanácsadás
- Szülői oktatás (fájdalomcsillapítás, lázcsillapítás, védőoltások)
szIMG_9838

Dr. Soós Hajnalka

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, diabetológus szakorvos, endokrinológus adjunktus
1998-ban szereztem meg orvosi diplomámat a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 2005-ben csecsemő- és gyermekgyógyászati, majd 2009-ben diabetológiai, 2015-ben endokrinológiai szakvizsgát tettem. 1998-tól a Veszprém Megyei Gyermekgyógyászati Centrumában adjunktusként működöm, a gyermke diabetológiai és endokrinológiai szakrendeléseket látom el. Szakterületem az általános csecsemő- gyermekgyógyászat, ezen belül elsősorban a cukorbeteg gyermekek ellátása, hosszú távú gondozása. A családok részére rendszeresen szervezek oktatást, szabadidős programokat, tábort. Az endokrinológiai gondozáson belül főképpen súlyproblémával küzdő gyermekekkel, serdülőkkel, valamint pajzsmirigy betegség gyanújával, menstruációs zavarokkal, növekedési és táplálkozási zavarokkal foglalkozom.
szIMG_0285

Dr. Szabó Etelka

csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
1986-ban szereztem meg orvosi diplomámat a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 1991-ben a Semmelweiss Egyetemen csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos lettem. 1991 december közepétől dolgozom jelenlegi gyermekorvosi praxisomban. Elsődleges ellátóként a csecsemő- és gyermekgyógyászat teljes spektrumában kellő jártassággal kell rendelkezzem. Munkám jelentős részét a légúti és enterális infekciók, allergiás, atopiás betegségek valamint a prevenció - tanácsadás, védőoltások - teszik ki. Tevékenységem kiterjed a szociálpediátria, gyermekpszichiátria területére is. Mai igényekhez igazodva az utazási medicina területén is felkészülten várom pácienseimet. Hihetetlen erőt és örömöt nyújt a gyermekeket felnőni látni, később szülőként ismét találkozni velük.
szIMG_0031

Dr. Reiter Éva

gyermekkardiológus főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos
1993-ban végeztem Budapesten a Semmelweis Egyetemen, azóta Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekcentrumában dolgozom gyermekorvosként. 2002-2004. között Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben szereztem tapasztalatot a szívbeteg gyermekek gyógyításában, az utóbbi 15 évben Veszprém megye gyermekkardiológiai ellátását végzem. Járó- és fekvőbeteg ellátás keretében újszülöttkortól 18 éves korig vizsgálom a keringési rendszert érintő problémák, tünetek esetén a gyermekeket aktuális állapotuk, szívbetegségek megítélésére. A gyermekkardiológiai a gyermekek szívének rejtelmeivel, betegségeivel, állapotaival foglalkozik, szaknyelven a gyermekkorban előforduló szívfejlődési rendellenességek, veleszületett és szerzett szívbetegségek, szívritmuszavarok, magasvérnyomás-betegség felismerésének, gyógyításának szakterülete. Az utóbbi évtized rohamos fejlődésének köszönhetően az időben felismert, megfelelően kezelt szívbetegségek jó eséllyel gyógyíthatóak, a gyermekek életkilátásai jelentősen javulnak. A gyermekkorban előforduló szívbetegségek egy része veleszületett fejlődési rendellenesség, (100 gyermek közül egy érintett), a többi probléma más betegségekhez társul (pl. autoimmun betegségek) vagy éppen betegségek kezelése során a szívet ért károsító hatásokból adódik (pl. daganatok esetén). A XXI. század gyermeinek típusos, mozgásszegény életmódja, gyermekkori elhízás, stressz már gyermekkorban magasvérnyomás-problémákhoz vezethet, ennek felismerése, kezelése szükséges lehet. Veleszületett vagy szerzett szívbetegség, szívritmuszavar, magasvérnyomás lehetőségét felvető panaszok, tünetek esetén néhány fájdalmatlan vizsgálat (szakvizsgálat, EKG, echocardiographia, vérnyomásmérés) elvégzésével megítélhetők gyermekeink “szívügyei” és meghatározhatók a szükséges teendők, egyéb vizsgálatok (24 órás vérnyomásmérés, EKG-Holter vizsgálat, terheléses vizsgálat). Szívbetegség tünetei is lehet: - szívzörej - ajkak, körmök, bőr szürkés színe, cyanosisa - súlyfejlődés elmaradása, táplálási nehézség, fáradékonyság - terhelésre jelentkező mellkasi, szívtáji panaszok, fájdalom - szapora légzés, nehézlégzés - pulzuseltérése: túl gyors, lassú, szabálytalan szívverés - vérnyomás-eltérések és tünetei - szédülés, ájulás, bizonytalan rosszullét, eszméletvesztés - vizenyő (ödéma) észlelése - EKG-, vagy mellkasrtg-eltérés Gyermekkardiológiai szakvizsgálat javasolt az alábbiak esetén: - szívbetegségre utaló tünetek - egyéb fejlődési rendellenesség - családban halmozottan fordul elő szívbetegség, szívfejlődési rendellenesség - intenzív fizikai igénybevétel, sportolás
szIMG_4169

Dr.Győri Blanka

csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos
1998-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Egyetem után a Szegedi Gyermekklinikán dolgoztam, majd 2004-től a Veszprémi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán gyógyítottam a gyerekeket. Csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgámat 2006-ban szereztem. 2008-tól öt éven keresztül Írországban dolgoztam háziorvosi praxisban. 2013 óta Balatonalmádi-Vörösberény és Szentkirályszabadja házi gyermekorvosa vagyok. Úgy gondolom, hogy a test gyógyítása mellett a lélek ápolása is nagyon fontos, ezért jelenleg második szakvizsgám megszerzéséért dolgozom, pszichoterapeuta képzésben veszek részt. Nagyon szeretem a munkámat. Fontosnak tartom a barátságos légkört, a szülők bevonását, megfelelő tájékoztatását, illetve a gyerekekkel kialakított bizalmi kapcsolatot. Hiszem, hogy egy mosoly, egy barátságos szó az első lépés a gyógyulás felé.
szIMG_0034

Lőke Fanny

gyógypedagógus és logopédus
2018 júniusában szereztem diplomámat gyógypedagógia - logopédia szakirányon, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. Még ebben a tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klebelsberg Képzési Ösztöndíjat adományozott részemre. Pályafutásomat rögtön diplomám megszerzése után, pedagógiai szakszolgálatban dolgozó logopédusként kezdtem, ahol a logopédiai prevenciós, diagnosztikai és terápiás tevékenységek mellett lehetőségem nyílt bepillantást nyerni a korai fejlesztésbe is. Óvodákban, valamint iskolákban, szülőkkel és szakemberekkel együttműködve segítem a különböző életkorú gyermekek fejlődését. Már gyermekként is tudtam, hogy emberekkel, s főleg gyermekekkel szeretnék foglalkozni, segíteni rajtuk valamilyen módon. Logopédusként lehetőségem van arra, hogy mindezt megvalósítsam. Munkámat teljes lényemmel, odaadásommal, figyelmemmel végzem. A fejlesztő foglalkozások jó hangulatban, játékos módszerekkel zajlanak, egyénre szabott fejlesztési tervvel, gyakorlatokkal és módszerekkel. Minden fejlesztő órán a gyerekek házi feladatokat kapnak, amelyeket otthon gyakorolni kell, hisz így még hatékonyabb lehet a fejlődés, valamint hamarabb elérhetjük a kívánt eredményt. Folyamatosan képzem magam, hogy lehető legjobbat tudjam nyújtani azok számára, akik hozzám fordulnak. Fő profilom a beszédindítás, a nyelvi zavar kezelése, a beszédészlelés- és beszédmegértés fejlesztése, valamint az artikuláció javítása. A későbbiek során a nyelvlökéses nyelés, valamint afázia terápiával kívánom bővíteni szolgáltatásaimat.
szIMG_0024

Bakó Béláné

pszichológus
Egyetemi diplomámat Kolozsváron szereztem a Babeș–Bolyai Tudományegyetem 2013-ban. Mesterdiplomásként 2015-ben végeztem pszichológiai tanácsadás és beavatkozás szakon. Szakterületeim: óvodapszichológia, iskolapszichológia, családterápia, pályaválasztási tanácsadás, tanulási nehézségek felmérése. Küldetésem, hogy segítsem a szülőket és a gyermekeket a fogantatástól egészen a felnőtté válás során felmerülő akadályok megoldásában, mindezt odafigyeléssel, szeretettel és mély empátiával.
szIMG_0354

Pootharszki Jánosné

recepciós asszisztens,fogászati szakasszisztens
Fogászati szakasszisztensként dolgoztam 25 évet Pápán, magánrendelőkben. Három kisunoka boldog nagymamája vagyok. Az egészségügy mindig is szívügyem volt, nem is tudnám más közegben elképzelni a mindennapjaimat. Jó érzéssel tölt el a családokkal történő kommunikáció.
szIMG_9901

Fehér Krisztina

recepciós asszisztens, egészségügyi szakápoló
Tanulmányaimat Veszprémben, a Parányi Bíró Márton SZKI-ban végeztem el. Érettségi után a Felnőtt Szakápolói Képzés következett. Évekig a Központi Orvosi Ügyeleten, felnőtt- és gyermekellátásban vettem részt. A 2014-es privatizáció után érdeklődésem a gyermek járóbeteg ellátás felé fordult, és azóta is csecsemő-, és gyermekorvosi rendelőben dolgozom. Nagyon fontosnak tartom az egészségmegőrzést. Véleményem szerint a betegség megelőzésére való törekvés, illetve annak időben történő felfedezése csapatmunka eredménye. Tapasztalataim alapján a gyógyulási folyamatban a lelki támogatásnak kiemelkedő szerepe van.
szIMG_9907

Gyalog Erika

recepciós asszisztens,csecsemő- és gyermek szakápoló
Bródy Imre szakiskolában végeztem Ajkán 1986-ban. Veszprémi kórház gyerekosztályán kezdtem el dolgozni, közben elvégeztem a gyerekápolói szakosítót és leérettségiztem. Fiaim születése és a gyes letelte után a gyerekosztályhoz tartozó szakrendelésekre mentem vissza dolgozni asszisztensként. 2000-től dr. Dékán Annamária házi-gyerekorvossal dolgoztam, ez idő alatt végeztem el az OKJ csecsemő és gyermek szakápoló képesítést.2009-től ismét a gyerekosztályon és mellette a központi gyerekügyeleten is dolgoztam. 2013-tól dr. Zengő Elemér és 2016-tól dr. Magyar Benigna házi-gyermekorvosokkal dolgozom asszisztensként. Ebben a munkakörben érzem igazán jól magam. Szeretem a munkám, szeretem a gyerekeket és igyekszem a szülőkkel is jó kapcsolatot kialakítani. Jó érzéssel tölt el, ha tudok segíteni, akkor is, ha már épp nincs rendelés, vagy nem érik el az orvost a szülők.
szIMG_0173

Körmendiné Kárász Andrea

recepciós asszisztens,csecsemő- és gyermekápolónő
1987-ben végeztem a veszprémi Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában. Azóta dolgozom a gyerekosztályon ápolónőként, amely egyben az első munkahelyem. Időközben elvégeztem a gyermekápolónői szakosítót, majd Okj-s képzésen csecsemő és gyermekápolónői végzettséget szereztem. Ennek a megszerzése után bementem a PIC osztályra, amelyen koraszülött és újszülött babákat látunk el intenzíven, és átsegítjük őket az életük kezdetén felmerülő nehézségeken. Életet adni egy gyermeknek nincs is annál szebb és meghatóbb! Egy új élet születése maga a csoda! Megtisztelő ennek a csodának aktív részese lenni! Emellett részt veszek a koraszülött mentésben, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványban, ahol z alapítvány mentőjén vonulunk az adott babáért, akinek szükségük van a segítségünkre és a szaktudásunkra.
IMG_3485

Kerkápoly Csabáné

pszichológus
Kerkápoly Csabáné pszichológus vagyok, közel negyven év gyakorlattal a hátam mögött. Gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom. A szakma több területén is dolgoztam - gyermekvédelem, nevelési tanácsadó, honvédség. Kedvenc területem a nevelési tanácsadás, családterápia, hipnoterápia. Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják , hogy a szülők rengeteg információhoz jutnak, ami bizonytalanságot szül-szülhet. Időnként túl sok szabadságot adnak a gyermeknek - kamasznak - amivel ők nem tudnak mit kezdeni - bizonytalanná, agresszívé válnak. Lehetőségeim szerint szeretnék támaszt nyújtani, gyakorlati segítséget nyújtani szülőknek, gyermekeknek, kamaszoknak, fiatal felnőtteknek.
szIMG_9905

Orbán Andrea

recepciós asszisztens,gyermek szakápoló, diabetológiai és endokrinológia szakasszisztens
Nagyné Orbán Andrea vagyok, 30 éve dolgozom a veszprémi kórház gyermekcentrumában, 15 éve a diabetológiai és endokrinológiai szakrendelésen. Munkám során elsősorban a cukorbeteg gyermekek ellátásával, oktatásával, hosszú távú gondozásával foglalkozom. Fontosnak tartom a rendelőn kívüli kapcsolattartást a gondozott gyerekekkel és családjukkal, ezért a családok részére rendszeresen szervezünk oktatást, családi programokat, a gondozott gyermekeknek tábort.
P1000481

Surányi Sára

gyógytornász
2009-ben végeztem gyógytornászként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Jelenleg Balatonfüreden az Állami Szívkórházban dolgozom, valamint délutánonként gyerekeknek tartok csoportos tornafoglalkozást.A főiskolán megtanultak jó alapot adtak, erre építkezve folyamatosan részt veszek továbbképzéseken. Nincs két egyforma gyerek, minden eset egyedi, így a választott terápia is mindig más. Ez ösztönöz az ismereteim bővítésére annak érdekében, hogy mindenkit egyénre szabottan tudjak kezelni. Rendszeresen sportolok, igyekszem minél több mozgásformát kipróbálni, és ezeket beépíteni a munkámba is. Nyitott vagyok az új módszerekre, eszközökre, melyekkel a rehabilitáció sikerességét a gyerekkel, a szülőkkel és a kezelőorvossal együttműködve növelhetjük. A gyerekekkel való közös munka során célom, hogy a gyógytornát ne szükséges rosszként éljék meg, hanem felismerjék a mozgás adta örömöket akár probléma esetén, akár megelőzés céljából.
szIMG_0403

Dr. Takács Anna

Fogszakorvos
2016-ban végeztem a pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi kar, Fogorvos szakán. Fontosnak tartom tudásom fejlesztését, ezért a Semmelweis Egyetem Fogorvos karán vagyok 3. éves rezidens, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakon. Ez idő alatt Veszprémben a Dental Stúdió csapatát erősítem. Terveim között szerepel, még a fogszabályzási szakvizsga megszerzése is. Sajnos az emberek fejében él az az általános köztudat, hogy a fogorvosnál minden kezelés kellemetlen. Elengedhetetlennek tartom a barátságos és megfelelő légkör kialakítását a betegeimben, ezzel is oldva a feszültséget. Főleg a kisgyerekek esetében. Rendeléseim során sok fiatalkorú beteggel találkozom, így hatványozottan odafigyelek a gyermekek tekintetére, mozdulatára. Több időt szánok a kis gyermekek kezelésére, hiszen sokak először járnak fogorvosnál. Próbálom elterelni figyelmüket, mesés, idealizált világot hozunk létre, amiben elvégezzük a kezelést és hasznos tanácsokkal látom el, hogyan tudnak vigyázni fogaikra. Tapasztalataim, módszereim és a kis betegek félelem mentes távozása igazolják, hogy megfelelő módszerrel dolgozom.
szIMG_9946

Dr. Demény Kamilla

fogszakorvos, fogszabályzó szakorvos
Dr. Máthé-Demény Kamilla vagyok. 2001-ben végeztem a budapesti Semmelweiss Egyetem Fogorvostudományi Karán. Az általános fogászati szakvizsga megszerzése után, 2007-ben fogszabályozási szakvizsgát tettem. Házas vagyok, két kamasz és egy másfél éves kisgyerek édesanyja. Harmadik gyermekem születésééig mindkét területen dolgoztam, 2018 óta azonban csak fogszabályozó szakorvosként praktizálok. Egy-egy rendelésen 15-20 gyerekkel és fiatallal találkozom, óvodás korúaktól az egyetemistákig. Tapasztalataim alapján először mindig a közös hangot keresem meg pácienseimmel. A legfontosabbnak a kommunikációt tartom. Mind a szülő, mind a kis páciens számára is igyekszem érthetően felvázolni a kezelési lehetőségeket. Mivel a fogszabályozási kezelés akár több évet is igénybe vehet, ezért a kooperáció elengedhetetlen. A legnagyobb szakmai eredménynek az elégedett és mosolygós pácienseket tartom!
Dr. Halász Katalin

Dr. Halász Katalin

csecsemő- és gyermekgyógyász orvos, radiológus szakorvos
1978-ban végeztem a pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi szakán, majd 1982-ben csecsemő-és gyermekgyógyász vizsgát tettem. 1988-ban radiológiából szakvizsgáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1978 óta a Veszprém megyei Cholnoky Ferenc Kórházban dolgozom. Nyitott, meggyőző, megbízható, konzekvens, határozott személyiség vagyok. Fontos számomra a folyamatos továbbképzés, újabb ismeretek elsajátítása. A szakmai felkészültség és megfelelő technikai háttér mellett a családok ellátásában nagyon fontosnak tartom az empátia készséget és emberséget. Kedves hozzáállással, türelemmel a betegek komfortérzete javítható, jobbá tehető.
Dr. Újházy Tünde

Dr. Újházy Tünde

radiológus szakorvos
1996-ban végeztem Szegeden, utána - két gyermekem születése után - 2007-ben szakvizsgáztam radiológiából. Jelenleg ultrahang szakrendelést, illetve CT és MR vizsgálatok leletezését végzem. A radiológiát azért választottam, mert nagyon átfogó, szinte minden szakterülettel kapcsolatban van, így nagyobb rálátást szerzünk az egyes tünetek, elváltozások mögött rejlő folyamatokról. Már kisgyermek korom óta orvos szerettem volna lenni, mert elkötelezettséget érzek arra, hogy segítsek az embereken. Saját szakterületemen belül erre leginkább az ultrahang rendelésen van lehetőség azáltal, hogy a beteggel személyes kapcsolatba kerülünk, sokszor olyan dolgokat, tüneteket is megbeszélnek velünk, amit máshol - idő, vagy egyéb feltétel hiányában - nem tudnak. IIyenkor szívesen segítek tanácsokkal, legyen az életmódbeli, vagy szakmai. A gyermekek vizsgálata különösen nehéz és szép feladat, mivel ők sokszor nem tudják úgy elmondani a panaszaikat, mint a felnőttek, amit az alapos vizsgálattal igyekszünk pótolni.
Nemesi Erika

Nemesi Erika

radiográfus, általános és vasculáris szonográfus
2000-ben végeztem radiográfusként, majd 2007-ben a Miskolc Egyetemen diagnosztikai képalkotó diplomát szereztem, és 2013-ban az Egészségügyi Továbbképző Intézetben általános és vasculáris szonográfus lettem. A Miskolci megyei kórház radiológiai osztályán nagy gyakorlatra tettem szert vasculáris ultrahang vizsgálatok terén. A veszprémi kórház radiológiai osztályán 2015 óta végzek önállóan újszülött (koponya, hasi, csípő) ultrahang vizsgálatokat. Egyebekben felnőtt hasi, nyaki lágyrész és nyaki, alsó és felső végtagi ér ultrahang vizsgálatokat is végzek napi szinten. Munkámat hatalmas kitartással és örömmel végzem, melyre hivatásként tekintek. Mindig is szerettem az önállóságot, és a felelősségteljes feladatokat. A gyermekek és újszülött babák vizsgálata számomra különösen közel áll, mivel nagy empátiát, kitartást, és hatalmas szeretetet, illetve tudást igényel.
IMG_3433

Dr.Szikszai Adél Ágnes

urológus szakorvos
2012-ben szereztem diplomát a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2012-től 2018-ig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Urológiai Osztályán dolgoztam, majd 2019-ben teljesítettem urológiai szakvizsgámat. Urológiai tevékenységem mellett folyamatosan részt vettem a sürgősségi betegellátásban, a veszprémi kórház SBO-ján illetve a balatonalmádi Háziorvosi ügyeleti ellátásban vállaltam műszakokat tudásom gyarapítása céljából. Munkám során fontosnak tartom, hogy a gyermekekben is kialakuljon olyan szintű bizalom az orvos felé, hogy merjenek beszélni akár az intim területeket érintő panaszaikról is. Vizsgálat során a fájdalommentességre törekszem, hogy ne szerezzünk feleslegesen kellemetlen élményt gyermeknek, szülőnek egyaránt.Várom szeretettel kedves korábbi és új pácienseimet!
IMG_3453

Fülöp Márta

kisgyermek táplálási, gondozási tanácsadó, babamasszőr
Védőnői diplomámat 1988-ban, egészségügyi szakoktatói diplomámat 2000-ben szereztem Budapesten. 32 éve dolgozom védőnőként, ebből 31 éve Várpalotán iskolavédőnőként. Két felnőtt lányom és egy 16 éves fiam van. Velük és általuk éltem át a szülővé válás csodáját. Hálás vagyok a sorsnak, mert a szenvedélyem a hivatásom, gyerekekkel foglalkozhatok. Életem fő célja az egészségre nevelés, a primér prevenció. A testi egészség megóvása mellett, fontosnak tartom a lelki egészség megőrzését is. Személyes és csoportos egészségneveléssel, tanácsadással igyekszem segíteni a hozzám fordulókat. Svédmasszőri és babamasszázs oktatói tanfolyamokat is végeztem. Tudásomat folyamatos tanulással fejlesztem.